Testaa, mikä 16 persoonallisuustyypistä olet. Muista kuitenkin, että kuten suurin osa persoonallisuutta kartoittavista nettitesteistä, tämäkin sopii parhaiten kevyeen itsetutkiskeluun, sillä koko persoonallisuutesi tyhjentävää kuvaajaa ei ole olemassa.
Taustaa, kritiikkiä ja muita alkusanoja
(…tai siirry suoraan testiin)
Persoonallisuuden tutkiminen 16 persoonallisuustyypin valossa on vanha keksintö. Katherine Briggsin ja hänen tyttärensä Isabel Myersin paketoima, tuottoisaksi osoittautunut MBTI-testi pohjaa sveitsiläisen psykoanalyytikko Carl Jungin teorioihin lähes sadan vuoden takaa.
Niin MBTI-testiä kuin muita persoonallisuustyyppitestejä on kritisoitu monesta hyvästä syystä – eikä vähiten siksi, että mittarin pysyvyys on huono eli testitulos ei välttämättä pysy toistettaessa samana. Saatat siis olla yhtenä, erityisen erakkomaisena päivänä, introvertti ja seuraavalla testauskerralla ehkä solahdatkin ekstroverttien lokeroon.
Jos törmäät tyyppitestiin työpaikkaa hakiessasi, suhtaudu siihen vähintäänkin epäluuloisesti. Toivottavasti et myöskään käytä persoonallisuustyyppiä ensisijaisena kriteerinäsi valikoidessasi potentiaalisia deittikumppaneita Tinderissä ;).
Muistathan siis, että testin tulos ei ole ”virallinen totuus” persoonallisuudestasi, sillä ihmisluonto ei mahdu rikkaudessaan yhteenkään persoonallisuutta kartoittavaan testiin.
Pisteet kertovat, kuinka persoonallisuus elää ja joustaa
Tämä Myers–Briggsin tyyppi-indikaattorin vaihtoehdoksi kehitetty Open Extended Jungian Type Scales (OEJTS) -persoonallisuustyyppitesti paljastaa saamasi pistemäärän jokaisella mitattavalla ulottuvuudella, jotka ovat:
- Asenne ympäristöön: E tai I (ekstrovertti tai introvertti)
- Tapa hankkia tietoa: S tai N (tosiasiallinen tai intuitiivinen)
- Päätöksenteon peruste: T tai F (ajatteleva tai tunteva)
- Elämäntyyli: J tai P (harkitseva tai spontaani)
Pääset siis halutessasi itse kokeilemaan, miten tuloksesi kenties vaihtelevat sen mukaan, millaisella tuulella olet ja millainen päiväsi on. Saatat huomata esimerkiksi, että vaikka saisit aina tulokseksi saman kirjainyhdistelmän – sanotaan nyt vaikkapa INFJ – on päiviä, jolloin olet tukevasti tunteva (F) ja päiviä, jolloin olet sittenkin lähestulkoon ajatteleva (T).
16 persoonallisuutta -testi
Testiohjeet: Valitse jokaisen väitteen kohdalla sinua enemmän kuvaava pääty. Yritä välttää neutraaleja vastauksia (kolmosia) paitsi tietysti silloin, kun et koe sopivasi väitteen kumpaankaan päätyyn.
Lähde: Tämä testi pohjaa Open Extended Jungian Type Scales (OEJTS) -mittariin, joka on kehitetty vaihtoehdoksi Myers–Briggsin tyyppi-indikaattorille. CC 4.0
Hmm… Etsin juuri vastausta olenko intro- vai extrovertti ja vataus -6
Lienet sitten ambivertti eli vähän molempia 🙂
Martta
🙂
Martta 🙂
hhyvä testi!
Pitääkö mun itse laskea nuo pisteet yhteen…
Heippa! Pisteethän testi kyllä antaa, mutta kirjaimet joudut yhdistelemään itse, sillä siihen mun olemattomat koodaustaidot eivät riitä 🙂
Tein testin ja sain kaikkiin kohtiin 0 pistettä? Miten tämä on mahdollista
Kyseessä on aivan erityisen turhauttava bugi, joka toistuu aina, kun testien tekemiseen käyttämäni lisäosa päivitetään. Olen nyt palannut takaisin vanhempaan versioon ja estänyt automaattiset päivitykset, joten nyt testi toimii taas, kuten pitääkin.
Mielenkiintoinen tulos, selkeästi ENTJ. Asiantuntijan tekemässä testissä tuli INFJ ja monessa nettitestissä häilyy INFJ/P rajoilla. INFJ:n tyypilliset piirteet tuntuvat eniten omilta. Minkähän vuoksi tämä testi tuotti aika erilaisen tuloksen?
ISTJ
onko -6 pienempi vai isompi numero kuin -5 tässä tapauksessa?
Hei sinx! -6 on pienempi numero kuin -5 🙂
hei kuomaseni sain juuri selville millainen persoonallisuus minulla on jee :))))))) :DDD
Hyvä testi, vahvempi introvertti kuin luulin. Muut mukavan ristiriitaisesti rajoilla. Kiva pohtia tulosta:)
Tästä saan ekstroverti Mut tehny ennen itse sivulla 16persoonalliauutta ni sain introverti.